Övernattning och Naturfritids

Igår hade vi övernattning på storfritids. 25 barn och 3 vuxna samlades på kvällen och hade mysigt tillsammans. Flera barn från tvåan var rutinerade sedan förra året, men flertalet hade aldrig sovit på fritids tidigare. Så det låg mycket spänning i luften. Några barn hade med sig snacks och fika som de bjöd oss andra på. Vi spelad spel, busade, åt godsaker, snicksnackade och lyssnade på musik.
När barnen började bli trötta tittade vi på en film, som några somnade till.
På morgonen åt vi frukost tillsammans medan vi hörde på oljudet från byggarbetarna. 😅

När de barn som inte skulle vara på fritids idag blivit hämtade, klädde vi på oss och gick till skogen. Där mötte vi upp Johan från Naturfritids.
Där lekte barnen i kojan, byggde vindskydd, sandpapprade små träbitar och spelade färgduellen. Sedan gjorde vi upp en eld och grillade hamburgare över den.
Det blev lite kallt när vi satt stilla och åt så Johan drog igång leken Räven och harungarna. Den blev superpopulär på en gång. De barnen som var med sprang sig varma och hade riktigt roligt. Efter det plockade Johan fram knivar och de som ville fick tälja. Han hade också med en borrmaskin så de kunde få hål borrade i sina alster som blev till smycken.

Barnen tyckte att det var en lyckad dag, som började med bad i Sigtuna igår och fortsatte med övernattning och Naturfritids idag, som avslutades med äppelkaka och glass till mellis. 😍

2 reaktion på “Övernattning och Naturfritids

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *