Naturfritids i går

Igår var vi med Janne på ängen och lekte. Efter mellanmålet fick barnen börja med att leka leken Mungo, som en uppvärmningsel. Sen startade alla roliga aktiviteter. De fick prova på att kasta lasso, gå på lina, skjuta pilbåge och samarbeta. Det var två olika sorters samarbetsövningar. Den ena var fallskärmen, där skulle de få en ihoprullade filt att studsa. Den andra övningen skulle de få över alla kompisar till andra sidan på ett visst antal plankor. Sedan skulle de prova att minska antalet plankor.
Piff och puff går på lina. Hugo tyckte det var jette roligt och Elliot tyckte ochså det var roligt.

Det blev en superhärlig och solig eftermiddag.

”Genom att eleverna får vistas i natur och samhälle, ska undervisningen också stärka deras möjligheter att ta del av ett aktivt förenings­, kultur­ och friluftsliv i närmiljön.

När eleverna får upptäcka och pröva på olika aktiviteter inom förenings­, kultur­ och friluftslivet i sin närhet kan de också skapa sig en fritid som de upplever som meningsfull, både under tiden i fritidshemmet och senare i livet.
Skrivningen att eleverna får vistas i natur och samhälle innebär att eleverna ska få erfarenheter från olika miljöer genom att själva vistas i dem och inte bara genom att till exempel samtala eller läsa om dem. Det kan handla om att besöka föreningar eller platser i närområdet där man kan ta del av frilufts­, kultur­ och idrottsaktiviteter eller om att bjuda in företrädare för olika organisationer. På så sätt kan eleverna upptäcka fritidsaktiviteter som de annars kanske inte skulle känna till. Har eleverna någon gång besökt en plats och vet vad man kan göra där, är det ett mindre steg för dem att söka upp samma miljö senare i livet. Att besöka nya platser och verksamheter tillsammans med kamraterna kan också bidra till en känsla av samhörighet i gruppen”.

I nästa vecka börjar vi arbeta med allemansrätten. På tisdag kommer att gå iväg till skogen igen. Se mer information på vår veckoplanering.

// Åsa, Engin & Camilla 🍀

1 svar på ”Naturfritids i går

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *