Bruno Liljeforsinspirerade målningar

Skapande och estetiska uttrycksformer
Det här kunskapsområdet lyfter fram ett innehåll som ger eleverna möjlighet att skapa och uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer. Genom innehållet får eleverna möjlighet att samtala om och reflektera över sitt eget och andras skapande. Det hand­ lar även om att eleverna ska få möta en bredd av skapande och därmed ges möjlighet att utveckla olika sätt att uttrycka sig på.

Under de här åren som de här barnen har gått på fritids har de fått möta flera konstnärer. Den första var Picasso, då målade barnen ansikten med starka färger. Sedan blev Claude Monet och vi fick bl.a. se vackra vattenfall och näckrosor som barnen målat. I år fick de möta Bruno Liljefors vars målningar speglar vilda djur i dess vardag. De flesta fastnade för rävar men även örnar målades.

De fick först rita sin bild med blyerts, på tunna papper, sedan fick de skissa och färglägga med oljespasteller och använda papper för att stryka ut färgerna i den nyans de själva ville ha, på hårda papper.

” Jag tyckte att det var roligt att måla med kladdkritorna och dra med pappret så jag fick den färg jag ville ha” säger Iris i 2 A

1 svar på ”Bruno Liljeforsinspirerade målningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *