Näsudden

Igår cyklade vi till Näsudden med barnen. Vi har ju tränat på att cykla och nu blev det slutprovet, att cykla i trafiken. Sååå duktiga de har blivit! Det blev 1,2 mil fram och tillbaka!! 👍

Vi badade från bryggan vid Näsudden och där är det lite djupare än vid Steningebadet. Men vi hade turen att få låna flytvästar av Naturfritids. Vi hade även förmånen att få paddla både kanot och bräda. Några fick åka en sväng i motorbåten tillsammans med Martin från Naturfritids.

När ett föräldrapar kom och lämnade sitt barn på cykel, blev de erbjudna en kanottur. Det var så härligt att se hur nyförälskade de blev. 🥰 Vi tycker att det är superkul när ni föräldrar kommer och hänger med oss en stund och får en inblick i vår verksamhet. Tack Pierre och Gracia för att ni bjöd på Er själva. 😍

Nästa vecka ska det inte vara lika varmt men vi tänkte ändå göra lite utflykter. Ta med cykel och cykelhjälm, badkläder och vattenflaska. Tänk på kläder efter väder. Det står ju att det ska regna men det hindrar inte oss från att vara ute. 😜

Här kommer citat från läroplanen och längre ner bilder från gårdagen.

Syfte

Undervisningen i fritidshemmet ska stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Detta ska ske genom att undervisningen tar sin utgångspunkt i elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

Natur och samhälle

  • Normer och regler i elevernas vardag, till exempel i lekar och spel, och varför regler kan behövas.
  • Närsamhällets och föreningslivets utbud av aktiviteter och platser för kultur, fritid och rekreation.
  • Orientera sig i närmiljön och hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt.

Lekar, fysiska aktiviteter och utevistelse

  • Initiera, organisera och delta i lekar av olika slag.
  • Idrotter och andra fysiska aktiviteter inomhus och utomhus under olika årstider och i olika väder.
  • Utevistelse under olika årstider, samt närmiljöns möjligheter till vistelse i naturen och på andra platser för fysisk aktivitet och naturupplevelser.
  • Säkerhet och hänsyn till miljö och andra människor vid vistelse i olika naturmiljöer. Rättigheter och skyldigheter i naturen enligt allemansrätten.

Trevlig helg, hälsar

Åsa, Camilla & Engin ☀️

2 svar på ”Näsudden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *