Nya rĂ„d om symptomfria barn i grundskolan.😊

 2020-12-01 

Nya rÄd om symtomfria barn i förskola och skola

FolkhĂ€lsomyndigheten har idag tisdag kommit med nya rĂ„d om att symtomfria barn i för- och grundskola ska stanna hemma om nĂ„gon i familjen har konstaterad covid-19.  Sedan tidigare gĂ€ller rekommendationen för Ă€ldre elever, som elever i gymnasieskolan. Tidigare har det varit möjligt för friska barn, men med smittade familjemedlemmar, att komma till förskolan och skolan. 

Pandemin har inneburit stora pĂ„frestningar för förskola- och grundskola för att anpassa verksamheterna för att minska smittspridning. Enligt folkhĂ€lsomyndigheten syftar de nya rĂ„den till att skapa lugn och arbetsro för personalen, och till att möjliggöra att fokus lĂ€ggs pĂ„ det pedagogiska arbetet i för och- grundskolan.

RĂ„den gĂ€ller frĂ„n och med idag den 1 december. 

Om ni tror att era barn blir frÄnvarande under en lÀngre tid med anledning av detta Àr det som alltid vid lÀngre frÄnvaro, bra att ni har en dialog med förskola eller skolan.

Med vĂ€nliga hĂ€lsningar 

Barn- och ungdomsförvaltningen

LĂ€mna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *